Úvod > Co chcete dělat? > Gurmánská turistika

Gurmánská turistika celá ČR

I láska k cestování prochází žaludkem a některá místa budete mít spojená s určitými chutěmi a vůněmi. Řekněte sami, čím by byly lázně bez křupavých oplatek, Pardubice bez perníku, Plzeň bez piva nebo Štramberk bez ochutnání pověstných perníkových uší? A tak cestujte, ochutnávejte a užívejte si!

Nahlédněte do kuchyně šéfkuchařům z nejlepších restaurací, ochutnejte ty nejvybranější lahůdky nebo se naučte skvělé kuchyňské triky

Zatímco ve vinných sklepech mělnického zámku ochutnáte skvělé víno, v Plzni teče proudem pivo Pilsner Urquell a v Karlových Varech pověstný třináctý pramen v podobě bylinného likéru Becherovka. Vůně medu vás bezpečně dovede do Perníkové chaloupky pod Kunětickou horou, nejlepší speciality našich předků vám stylově i s dobovými komentáři naservírují ve Středověké krčmě v Dětenicích – a pokud jste tohle všechno už vyzkoušeli a máte pocit, že nejlépe to zvládnete sami, pomohou vám kurzy vaření.
 

Michelin nadělil gurmánské hvězdy 2017

Michelinův průvodce zveřejnil prestižní ocenění těm nejlepším restauracím za rok 2017. Z českých restaurací obhájily michelinskou hvězdu všechny tři pražské restaurace: Alcron, La Degustation Bôheme Bourgeoise  a Field restaurant. Dalších sedm českých restaurací získalo ocenění Bib Gourmand, které je určeno pro výjimečné restaurace, kde se najíte za přijatelnou cenu.

Zobrazit celý popis
Klobáskobraní oživí program Muzea řeznictví ve Valašském Meziříčí
19. říjen 2017 12:30

Klobáskobraní oživí program Muzea řeznictví ve Valašském Meziříčí

Valašské Meziříčí
Soutěží o nejlepší klobásku a dalším bohatým programem ožije v sobotu 21. října Muzeum řeznictví ve Valašském Meziříčí. Amatérští řezníci se zde utkají před očima návštěvníků o titul krále valašskomeziříčského Klobáskobraní. Soutěž je určena všem fanouškům řeznického řemesla, na vítěze čeká sud piva a kýta z Masného průmyslu Krásno, partnera soutěže.