Úvod > Co chcete dělat? > Zmrzlina Maxgelato
Gurmánská turistika

Zmrzlina Maxgelato

Michal Říha se vyučil jako elektrotechnik, dneska ho ale Kroměřížsko zná jako zmrzlináře. V malé vesničce Pravčice začal pro sebe a své děti dělat zmrzlinu bez konzervantů a barviv. A protože ho to začalo bavit, vydal se na studium do italského Codogna.
Pak ze starého chlívku v Pravčicích začal stavět moderní výrobnu po všech stranách vyhovujícím přísným hygienickým normám a předpisům. Jahody a maliny nakupuje v Česku, vyzrálou šťávu z ananasu nebo manga si objednává v zahraničí. Pro výrobu smetanových zmrzlin používá čerstvé plnotučné mléko a smetanu. Lidi nejdřív nechápali, proč pistáciová není zelená a vanilková zase žlutá, ale pak ochutnali a propadli. Úspěšná je také perníková zmrzka, kterou Michal převzal od známého z Pardubicka. Perník smíchá se smetanou a plnotučným mlékem a zmrzlinu pak protírá povidlím. Nově vydává zmrzlinovou radost i v Kroměříži.
Zobrazit více
Naposledy změněno: 13. 8. 2021

Ubytování a restaurace v okolí

Třebětická pekárna u Holešova

Třebětická pekárna u Holešova

Třebětice, Východní Morava
Hotel & Restaurant Tacl v Holešově

Hotel & Restaurant Tacl v Holešově

Holešov, Východní Morava
Tacl restaurant Holešov

Tacl restaurant Holešov

Holešov, Východní Morava