!

Upozornění: Vzhledem k aktuálním vládním opatřením jsou akce a provoz turistických cílů omezeny. Doporučujeme před vlastní návštěvou ověření u organizátora.

Úvod > Cookies

Informace k užití Cookies

1. Používané cookies

K personalizaci obsahu, analýze návštěvnosti a poskytování funkcí sociálních médií využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby.

Tyto webové stránky používají tři druhy cookies: nutné, statistické a marketingové.

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Název Životnost Funkce/účel
.ASPXFORMSAUTH relace Ukládá šifrovaný ověřovací ticket uživatele.
ASP.NET_SessionId relace Ukládá ID uživatele z bezpečnostních důvodů.
CMSCookieLevel 1 rok Specifikuje, které cookies jsou návštěvníkovi povoleny.
CMSCsrfCookie relace Ukládá bezpečnostní token používaný při validaci odesílaných dat.
CMSPreferredCulture 1 rok Ukládá preferovaný jazyk uživatele.
SERVERID relace Ukládá informace o serveru, který byl uživateli přidělen.
AllowCookieLevel 1 rok Specifikuje, které vlastní cookies jsou návštěvníkovi povoleny.
AutoNewsletter 1 den Informace o automatické nabídce pro přihlášení k newsletteru.
B2CNewsletter 1 rok Informace, zda se uživatel přihlásil k B2C newsletteru.
Display-Additional-Filters 1000 dnů Informace, zda si uživatel zvolil detailní filtrování.
KZN.DRA 1 rok Informace o hodnocení stránek uživatelem (hvězdičky).
KZN.IWH 1 rok Informace o návštěvnosti míst uživatelem (byl jsem zde).
KZN.SelectedProfileTab 1 rok Informace o zvoleném tabu v profilu uživatele.
KZN.UserAvatarUrl 7 dnů Informace o avataru uživatele (cesta k obrázku).
SurveyVotes 1 den Informace o hlasování uživatele v anketách.
SurveyContentGuid 1 hodina Ukládá bezpečnostní data k hlasování uživatele v anketě.



Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Název Životnost         Funkce/účel
_ga 2 roky Rozlišení uživatelů (Google Analytics).
_git 1 den Rozlišení uživatelů (Google Analytics).
_gat 1 minuta Omezení rychlosti požadavků (Google Analytics).
_gcl_au 3 měsíce Úkládání a sledování konverzí (Google Tag Manager).
_dc_gtm 1 minuta Identifikace návštěvníků (Google Tag Manager).
 
 

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.

Název Životnost         Funkce/účel
_fbp 3 měsíce Úkládání a sledování náštěv (Facebook).
 
 

2. Jak fungují cookies?

Protokol http je protokol, kterým komunikuje webový server, na kterém jsou uloženy tyto webové stránky s Vaším prohlížečem.

Protokol HTTPS je verze protokolu http, která používá šifrovanou komunikaci.

Jako Cookie se v protokolu http/https, označuje malé množství dat, která webový server pošle prohlížeči, a ten je následně uloží na Vašem počítači, tabletu nebo jiném zařízení, z něhož na web přistupujete. Při každé další návštěvě téhož serveru pak prohlížeč tato data posílá zpět webovému serveru.
Cookies běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů (přesněji jejich prohlížečů), ukládají se do nich uživatelské předvolby apod. Slouží také k tomu, aby server věděl, jakými stavy jste na webu prošli, a uměl se třeba vrátit na předchozí stránku. Cookies lze nastavovat také na straně serveru.

Cookies jako takové nepředstavují spustitelný kód a nejsou pro Váš počítač nebezpečné, ale mohou být prostředkem k zásahu do Vašeho soukromí. Navštívený web si do Cookies může ukládat libovolné údaje, které o Vás během Vašeho pobytu na webových stránkách zjistí, může sledovat, co Vás zajímá, na jakých stránkách jste setrvali déle, může uchovávat celou Vaši cestu po webu. Cookies v sobě obsahují informaci o tom, jak dlouho mají být uchovávány. Některé jsou jednorázové/dočasné a jejich platnost končí zavřením prohlížeče nebo odhlášením ze stránek, jiné mohou mít životnost v měsících nebo letech a díky nim jste rozpoznáni při opětovné návštěvě stránek. V případě, že bude Váš počítač napaden, může útočník z cookies získat vaše osobní údaje a může se Vaší identitou v některých případech prokázat webovému serveru, který navštěvujete.

Provozovateli webu je legislativou uloženo návštěvníky webu o použití cookies informovat, což tímto textem činíme.

Z pohledu legislativy (GDPR) jsou cookies, pomocí kterých lze identifikovat uživatele nebo zařízení, které uživatel používá osobními údaji, a s jako takové je provozovatel webu povinen chránit a jejich zpracování je možné jen za dodržení zákonných podmínek.

Účel cookies. Vzhledem k tomu, že protokol http je bezestavový, mohou být některé cookies nutné pro normální běžnou funkci webových stránek. Jiné slouží zlepšení funkcí a personalizaci obsahu, další mohou sledovat Vaše preference, mohou ukládat informace, které jsou pak předvyplňovány do formulářů, mohou umožňovat sledování Vašeho pohybu na internetu nebo daných webových stránkách.

Zdroj cookies. Některé cookies mohou patřit provozovateli stránek a pracují pouze s doménou, na které si právě prohlížíte webové stránky. Ale provozovatel těchto stránek může dovolit třetím stranám, aby prostřednictvím jeho stránek ukládaly do Vašeho počítače cookies, které poskytují informace této třetí straně (typicky cookies pro Google Analytics).

Webové signály jsou elektronické obrázky (označují se také jako jednopixelové obrázky GIF), které mohou napomáhat při počítání uživatelů, kteří tyto weby navštíví, a počítat nebo sledovat některé jejich aktivity. Mohou být také součástí propagačních e-mailových zpráv nebo informačních zpravodajů, aby bylo možno zjistit, zda byly přečteny a zda byly případně využity obsažené odkazy.

3. Zákonné podmínky pro použití cookies

  • Provozovatel je povinen srozumitelnou formou informovat o použití cookies a webových signálů (dále jen cookies).
  • Provozovatel je povinen si vyžádat souhlas s použitím cookies před tím, než jsou uloženy do počítače uživatele nebo před tím, než jsou informace z cookies odeslány na server. (Viz zákon 468/2011 Sb. o elektronických komunikacích nebo směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/136/ES). Tento souhlas může být v ČR vyjádřen nastavením prohlížeče.
  • Souhlas ale není potřebný pro cookies, které jsou využívány pouze za účelem zajištění správné funkce stránek, jejich optimalizace nebo jsou nezbytné k tomu, aby mohl poskytovatel zajistit služby, které si uživatel výslovně vyžádal.
  • Máte právo vědět, jak budou data z cookies použita.
  • Vždy byste měli mít možnost sledovací cookies deaktivovat nebo odmítnout, což můžete udělat nastavením svého prohlížeče. Důsledkem je pak menší (někdy výrazně menší) komfort při pohybu na webových stránkách.
  • Máte právo požádat správce údajů (provozovatele stránky nebo toho, kdo data z cookies ve Vašem počítači získává), aby tato data vymazal nebo je opravil, pokud zjistíte, že neodpovídají skutečnosti.
 

4. Jak zakázat cookies třetích stran

Nechcete-li povolit cookies třetích stran, můžete jejich ukládání na počítač zamezit nastavením prohlížeče, který používáte. Můžete nastavit jak to, zda povolíte cookies třetích stran, tak lze nastavit funkci „Do NOT Track“ která vysílá webovému serveru, na který přistupujete signál, že si nepřejete být sledováni (samotné odeslání tohoto požadavku nezajišťuje, že bude serverem respektován). Můžete si vytvořit seznam třetích stran, jejichž přístup k Vašemu počítači bude blokován.

Informace o nastavení pro nejpoužívanější prohlížeče:

  • Microsoft Edge - Nastavení > Ochrana osobních údajů > Soubory cookie
  • Microsoft Explorer – Nástroje > Možnosti Internetu > karta Osobní údaje > Nastavení
  • Chrome - Nastavení > Rozšířená nastavení > Nastavení obsahu> Soubory cookie
  • Mozila Firefox - Nastavení > Možnosti > Soukromí a zabezpečení> Ochrana proti sledování
  • V nastavení si můžete nastavit i funkci Do Not Track.
 

5. Další informace

Informace o právech subjektů osobních údajů naleznete zde.
Zásady zpracování osobních údajů na webech společnosti CzechTourism naleznete zde.
Jste-li přesvědčeni, že s Vašimi osobními údaji není nakládáno v souladu se zákonem nebo potřebujete nějaké vysvětlení či informaci obraťte se na:

Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism,
Vinohradská 46,
120 41 Praha
tel.: +420 221 580 111
fax: +420 224 247 516
IČO: 49277600
DIČ: CZ49277600

Máte právo si stěžovat i u našeho dozorového úřadu, kterým je:
Úřadu pro ochranu osobních údajů
Pplk. Sochora 27
170 00 Praha 7
Česká republika
www.uoou.cz